Vols una marca consistent i amb caràcter?

Bases per construir-la.

Partim del fet que allò que entenem com a marca és una idea o concepte que no es crea a la teva empresa, sinó al cap dels teus possibles clients. Resumim dient que marca és la percepció que els altres tenen de tu o del teu projecte.

Et sembla que podem treballar per tal que aquesta impressió que causem als altres ens sigui favorable a nosaltres i al nostre negoci?

La resposta és sí. Mirem com?

Identitat corporativa i imatge corporativa

Són dos termes que de vegades es confonen, però que no són  el mateix.

-Identitat corporativa és el què, l’essència. El que et defineix d’acord amb la teva manera de fer i els teus valors com a empresa.

-Imatge corporativa és el com, la forma. Un resultat treballat a partir de la unió de conceptes, del que et representa i de la idea que vols transmetre al públic. Aquí és on entren en joc elements tals com el logotip, colors i tipografies, icones, anuncis, packaging, web, etc. Tots ells són les peces clau que et representaran i et faran fàcilment identificable de cara a l’exterior.

Però abans de configurar l’aspecte visual de la marca, cal tenir un plantejament i estratègia sobre els quals treballar per tal que el resultat sigui òptim i comuniqui de manera efectiva.

Com construir les bases de la teva marca per tal que aquesta sigui sòlida i remarcable?

Aquests són els tres punts principals que, a TOC Creatiu tenim en compte abans d’iniciar qualsevol feina de disseny o de comunicació gràfica i que ens ajuden a obtenir resultats que no només identifiquen els nostres clients, sinó que els destaca de la resta.

1. Quin és el propòsit o la raó de ser de la teva marca?

Evidentment vols que el teu negoci generi diners, tots ho volem. Però no és d’això del que estem parlant. Cal que aprofundim una mica més i trobem allò que et fa diferent o et fa moure. Això establirà els fonaments sobre els quals treballar no només la imatge gràfica del teu projecte, sinó també el teu to de veu i la manera com donar-te a conèixer més endavant.

Pots fer-te preguntes com ara:
-Qui ets?
-Què fas?
-Perquè ho fas?
-Què et fa diferent de la resta?
-Quins problemes resols?

2. Recerca

No et recomano que imitis el que puguin fer altres marques del teu sector, però sí que cal que n’estiguis al cas. Sempre és bo analitzar el que els teus competidors fan bé i el que no tant. Et pot servir de guia per millorar i diferenciar-te’n.

3. Identifica qui són els teus clients o públic objectiu.

De la mateixa manera que no pots fer absolutament de tot, és complicat adreçar-te o pretendre captar l’atenció de tothom.

Tenir clar a qui et dirigeixes o quins poden ser els teus clients et resultarà molt útil a l’hora de planificar l’estratègia de comunicació de la teva marca i tenir una imatge o disseny que els resulti atractiu i amb el qual connectin.

Una descripció acurada del teu client ideal pot començar amb saber-ne l’edat, el gènere, la ubicació o l’origen i el nivell econòmic i educatiu.

També pots tenir present altres qüestions una mica més subjectives com ara els seus gustos, objectius, desitjos, necessitats, què els influencia o altres marques que els interessen.

1, 2 i 3 són clau a l’hora de planificar i construir una marca amb caràcter que sigui memorable. És el que ens ajuda a definir el to de veu o la manera de comunicar.

És a partir d’aquí, quan tenim una ruta marcada o els objectius ben definits, que podem començar a treballar aspectes visuals i estètics donant forma al que serà un logotip, un fulletó, un cartell, una carta de restaurant, un lloc web, una etiqueta de producte o qualsevol altre element per donar a conèixer els teus serveis o que t’ajudi en el procés de venda del teu producte o de difusió.

Així és com ho fem des del nostre estudi de disseny i comunicació visual a l’Empordà i així és com et recomanem que ho facis tu també. Perquè sabem que és la millor manera d’avançar amb pas ferm i obtenir bons resultats.

Construeix la teva marca sobre una bona base.

Tingues present qui ets, quina és la teva competència i a qui et dirigeixes i treballa el disseny i la comunicació gràfica sense perdre de vista aquests punts.

Aquesta és la millor manera de tenir la marca forta i atractiva que vols.

Creus que et pot resultar interessant rebre els articles sobre disseny, art, xarxes socials, etc. d’aquest blog?

Subscriu-t’hi.

Fes scroll cap a baix i hi trobaràs el fomulari per fer-ho.

Gràcies per ser-hi!

Deixa un comentari